Hamuban Sült Pogácsa

A holisztikus gyermeknevelés magazinja

FÓKUSZBAN A KORONAGENERÁCIÓ

2021. május

Pandémia: átok vagy áldás?

Szabó Virág főszerkesztő bevezetője

       Sokáig halogattam ennek a cikknek a megírását.
       Egyrészt azért, mert ugyan ki a megmondhatója annak, hogy az ezerféle lehetséges igazság közül – amit a kutatók, tudósok, orvosok, politikusok, médiaképviselők, hangjukat hallató művészek és magánszemélyek az elmúlt több mint egy évben kommunikálnak felénk -, melyik a pandémia valódi arca. Másrészt pedig olyan érzékeny a téma, olyan indulatokat gerjeszt, hogy emiatt is kockázatos és nehéz írni róla.

 

 

       Miután azonban úgy gondoljuk, hogy ebben a fullasztó történelmi pillanatban, ars poeticánkhoz hűek csak akkor maradhatunk, ha ezúttal sem hagyjuk magukra olvasóinkat – különösen pedig a súlyos elvárásokkal terhelt szülőket, akik a jövő generáció életre való felkészítésén dolgoznak éppen – igyekszünk a lehető legtámogatóbb módon közelíteni a témát.
       Arra fókuszálunk és arra hívjuk fel a figyelmet, amit mi magunk megtehetünk azért, hogy bírhatóbb legyen ez az időszak.
       Abban ébresztünk gondolatokat, adunk inspirációt, ami a mindennapokat – az adott élethelyzetben, a fennálló körülmények között – élhetővé, sőt, szerethetővé varázsolhatja.
       A derűre, a reményre, a fejlődésre koncentrálunk, így vállalva részt a világ jobbá tételében.       

       A mesék tanításait fogadva valljuk, hogy a pandémia provokáció, felhívás az ember számára. Ezt ordítja a fülünkbe, türelmetlenül:
       ÉBREDJ, az út, amit jársz, nem a tiéd. Változtass, amíg nem késő. Önmagadért, és még inkább gyermekeidért, unokáidért, tanítványaidért. A jelenben – a jövőért.

 

 

       Aktuális magazinszámunk erre biztat: tartsunk önvizsgálatot, és gyomláljuk ki mindazt a lényünkből, a mindennapi szokásaink közül, ami önpusztító, ami mérgező, ami hátráltat bennünket a harmónia megteremtésében, megélésében.
       Tanuljunk meg felelősséget vállalni immunrendszerünk karbantartásáért (amihez hozzátartozik gondolati-érzelmi világunk és fizikai testünk tisztán tartása). Keressük az örömöt az életünkben, mindazt, amiért hálásak lehetünk. Tegyük rendbe kapcsolatainkat, vigyázzunk a környezetünkre, forduljunk a hithez, amikor épp elgyengülnénk törekvéseinkben. Nem tökéletesnek, csak felfelé nyújtózkodónak kell lennünk, napról napra, lépésről lépésre – és kisüt a Nap…

       A gyógyító bizalom megteremtésének szükségessége – amelynek megléte már önmagában immunrendszer-erősítő, azaz segít győztessé emelni magunkat a vírussal szemben -, magazinunk fő üzenete.
A lelkesítéshez, az elgondolkodtatáshoz kivételesen sok interjúalanyt meghívtunk, hogy pozitív példát adjanak nekünk ebben a heroikus küzdelemben, amely nemcsak sose tapasztalt kihívásunk, de egyben fantasztikus lehetőségünk is, hogy végre azzá válhassunk, akik vagyunk. Saját életünk születő hősévé.

 

Tisztelettel és szeretettel:

Szabó Virág alapító-főszerkesztő

 

 

Mesélj, kérdezz, beszélgessünk!

meseldel@hamubansultpogacsa.hu