Hamuban Sült Pogácsa

A holisztikus gyermeknevelés magazinja

Immunrendszer és gyerekek

2019. október

Továbbolvasó

Szabó Virág és Kis Adrienn könyvajánlója

Kihívást okozott számunkra a felnőtteknek szóló, gyermekek egészségére vezető könyvek hihetetlen kínálata… ugyanakkor kevés a gyerekeknek szóló mesekönyv a témában. Nézzétek, mire jutottunk:

SZEGHY KAROLINA: Nagy egészségkönyvem – Mesék az egészségtudatos magatartás kialakításához 

 

Hiánypótlónak látom a kötetet, amely egyszerre szól szülőhöz és gyermekhez egy igen fontos, a jövőt is meghatározó témában. Fontos kérdés ugyanis, hogyan tanítsuk meg gyerkőceinknek, mi egészséges és mi nem az, hogyan vigyázhatnak magukra, milyen módszerekkel szerettethetjük meg velük pl. a mozgást. A rövid mesék komoly segítséget nyújthatnak az élvezetes, közös tanuláshoz. Érzésem szerint idén a karácsonyfa alatt ezt a kötetet megtalálja a kislányom.

BERNADETTE BäCHELE-HELDE | URSEL BÜHRING: Gyógyító borogatások és pakolások


A borogatások sokak számára idejétmúlt hókuszpókusznak tűnhetnek – pedig hatékonyságuk mára már tudományosan is igazolt. Titka abban rejlik, hogy a panaszokhoz megfelelően kiválasztott hatóanyag valamint a borogatás fizikai hatásán túl a kezelés a lelket is gyógyítja – az odafigyelés, az érintés és a gondoskodás bensőséges biztonságérzetet teremt.  Kisgyerekek különösen jól reagálnak erre a gyógymódra. Nekünk bevált, próbáljátok ki Ti is!

WOLFGANG GOEBEL – MICHAELA GLÖCKLER: A nagy gyermek-kalauz

 

Ez az újszerű tanácsadó könyv a hagyományos tanácsokon kívül azokon túlmutató, széles látókörű, alternatív lehetőségek egész sorát tartalmazza, egészen tizenéves korig. Három részre tagolódva kimerítően tárgyalja a hétköznapi betegségeket, a gyermeki fejlődés elősegítésének lehetőségeit és a nevelés egészségmegőrző hatását. Az egészséges és a beteg napok teendőinek gyakorlati leírásán túlmenően olyan árnyalt összképet is nyújt, melynek segítségével megérthetjük, hogy hogyan illeszkednek össze nagy egységgé a gyermek fejlődésének apró mozzanatai. A könyv célja, hogy a szülők önálló ítéletalkotását és biztonságérzetét növelve elősegítse gyermekeik bizalommal és melegséggel átszőtt, egyéni és szabad fejlődését. A könyvet húsz nyelvre fordították le, magyarul Dr. Szőke Henrik gondozásában jelent meg.

Mesélj, kérdezz, beszélgessünk!

meseldel@hamubansultpogacsa.hu