A gyerekek kedvence a gyümölcsleves, gyümölcskompót, amit minden évszakban szívesen fogyasztanak. Inspirációból született desszertünk alapja egy házilag eltett vegyes gyümölcskompót volt.
Díszítéshez:
Nálunk a Húsvét kihagyhatatlan szereplője, de év közben is sokszor felbukkan uzsonnánál.
Elkészítésébe bevonhatjuk a gyerekeket is, nagyon fog tetszeni nekik a nyuszis répás süti készítés, miközben játékosan közelebb kerülnek az ételek alapanyagaihoz és így kapcsolódva, megszeretik az egészségesebb, könnyebb csemegéket is.
Egy tálban mindent összekevertem, hagytam állni kb. 10 percet, hogy a zabpehelyszemek megpuhuljanak. Szilikon muffinformákba kanalaztam, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntet variációk: A nyáron készített cukormentes áfonyalekvárunkat használtam, de az almaszósz is nagyon jól illik a sütőtök ízvilágához. Párolt mazsolás almát is tehetünk a tetejére, dióval.
Jó étvágyat kívánunk!