Melegítő leves a hűs napokra – egy meleg leves mindig jól esik, főleg mikor kint hűvös, nyirkos szelek fújnak és szállingózik a hó. Mi a hosszan (12-24 órán keresztül) főtt csontlevest pártoljuk és ajánljuk figyelmetekbe. Ez egy terápiás leves, ami a gyomor és a bélrendszer működését támogatja, hozzásegít a máj méregtelenítéséhez. A lassú főzés során a csontokból kioldódnak a hasznos tápanyagok, mint például a magnézium, kálcium, foszfor; illetve a porcokból a kollagén, glutamin, zselatin, glicerin. Ezek mindegyike külön-külön is fontos működtetője az egészséges szervezetnek. Általános erősítő hatásán túl segíti az immunrendszert, a kollagén a haj- és a körmök felépítését, míg a zselatin az emésztést és enyhíti a bélrendszer gyulladásos folyamatait. Említést érdemel még a porcokból kioldódó glicerin, ami fontos “kelléke” a megfelelő mennyiségű gyomorsav termelődésének. A csontleves előbb felsorolt néhány jótékony hatása is mutatja, hogy az immunrendszer alapja az egészséges gyomor- és bélrendszer. Ez a leves terápiás jelleggel fogyasztandó, tehát napi 2-3 bögrényi ajánlott heteken keresztül.
Nálunk így készül, immár egy éve folyamatosan: