Az oroszok azt tartják, hogy ha az öt alapélelmiszerből mindig tartunk otthon (azaz káposzta, krumpli, hagyma, cékla, répa), akkor minden van. Ezekből az egyszerű hozzávalókból készítettem én is a mai reggelinket, aminek maradéka lehet köret az ebédhez. Praktikus előző este elkészíteni, mert minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek és így akár napokig rájárhat a család.
Az élénk színek pedig odavonzzák az asztalhoz az amúgy kevésbé jól evő gyermeket is. Összetétel szempontjából optimális, mivel tartalmaz szénhidrátot (gyökérzöldségek, répa és a cékla, illetve a krumpli, visszahűtött keményítő formájában), fehérjét (főtt tojás), zsírt (olivaolaj) és természetesen szerves alkotórészként a saját két hónapos fermentált káposztánkat, ami pedig a rosttömegen túl, a probiotikum-bomba szerepét tölti be. Tudtad, hogy a tejsavas erjesztéssel (fermentálással) készített zöldségek több, mint 450 féle hasznos baktériumot tartalmaznak, amelyek elősegítik az emésztéshez alapvetően szükséges gyomorsav termelését és a vékonybél egészséges flórájának működését?