Orosz reggeli, avagy egy színes zöldségtál kavalkád – a gyerekek is imádni fogják!
Az oroszok azt tartják, hogy ha az öt alapélelmiszerből mindig tartunk otthon (azaz káposzta, krumpli, hagyma, cékla, répa), akkor minden van. Ezekből az egyszerű hozzávalókból készítettem én is a mai reggelinket, aminek maradéka lehet köret az ebédhez. Praktikus előző este elkészíteni, mert minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek és így akár napokig rájárhat a család.
Az élénk színek pedig odavonzzák az asztalhoz az amúgy kevésbé jól evő gyermeket is. Összetétel szempontjából optimális, mivel tartalmaz szénhidrátot (gyökérzöldségek, répa és a cékla, illetve a krumpli, visszahűtött keményítő formájában), fehérjét (főtt tojás), zsírt (olivaolaj) és természetesen szerves alkotórészként a saját két hónapos fermentált káposztánkat, ami pedig a rosttömegen túl, a probiotikum-bomba szerepét tölti be. Tudtad, hogy a tejsavas erjesztéssel (fermentálással) készített zöldségek több, mint 450 féle hasznos baktériumot tartalmaznak, amelyek elősegítik az emésztéshez alapvetően szükséges gyomorsav termelését és a vékonybél egészséges flórájának működését?